لوگو
  • صفحه نخست
  • محصولات
    • راهکاران ابری همکاران سیستم
    • سپیدار همکاران سیستم
      • نرم افزار حسابداری پیمانکاری
      • نرم افزار حسابداری خدماتی
      • نرم افزار حسابداری تولیدی
      • نرم افزار حسابداری بازرگانی
    • دشت همکاران سیستم
      • بسته عمومی
      • بسته طلافروشی
      • بسته املاک
  • دوره های آموزشی
    • آموزش حسابداری
    • آموزش سپیدار سیستم
  • خدمات مالی
  • درخواست دمو
  • وبلاگ
  • تماس با ما

وبلاگ

خانه آموزش حسابداری چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟

چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟

آموزش حسابداری, مدیریت کسب و کار
چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟
چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟

امروزه برای هر حسابدار تازه کاری این سوال پیش می آید که چگونه به یک حسابدار حرفه ‏ای تبدیل  شود؟

حسابداران حرفه‏ ای ویژگی هایی دارند که آنان را از دیگر همکاران خود مجزا می کند به خصوص که در عصر حاضر با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد تحهیزات پیشرفته نیاز شرکت ها و موسسات را به حضور نیروی انسانی بسیار کمتر کرده است، بنابراین دغدغه فکری بسیاری از حسابداران این است که چگونه به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شوند.

در این مقاله به نکاتی که حسابداران حرفه ‏ای باید بدانند پرداخته‏ ایم که با به کار بردن آن در عرصه ‏ی کاری خود می توانند از جایگاه و مزایای بهتری بهره مند شوند.

۱- مطالعه و به روز بودن اطلاعات:

یکی از اصلی ترین و مهمترین مواردی که حسابداران حرفه‎ای انجام می‎دهند مطالعه و کسب اطلاعات درباره رشته حسابداری و موارد مرتبط به آن اعم از مسایل مالی ، مالیاتی ، بیمه و … می باشد.  شما هم هر قدر اطلاعات مالی بیشتری داشته باشید می توانید خود را به عنوان حسابداری حرفه‎ای، خبره و آگاه از اطلاعات جدید معرفی نمایید و به همان نسبت از درآمد بیشتر و جایگاه و مزایای بهتری برخوردار شوید. منابع مطالعاتی شما می توانند کتاب، روزنامه، مجله، فیلم های آموزشی، اینترنت، ارتباط با افرادی که دانش بیشتری دارند و … باشند. همچنین می توانید در کلاس های آموزش حسابداری هم شرکت کنید. با توجه به تغییرات زیادی که در زمینه اطلاعات اتفاق می افتد این مورد روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند.

۲- مطالعه قوانین :

یک حسابدار حرفه‎ای همواره آشنایی و تسلط کافی به قوانین جاری کشور به ویژه قوانین مالیات، تامین اجتماعی، قانون کار، قانون تجارت دارد این مورد تا حدی مهم است که گاهی حسابداران با تجربه نسبت به حسابداران کم تجریه تر که تسلط کافی به این موضوع دارند در سطح پایین تری قرار داشته باشند به همین دلیل پیشنهاد می گردد شما هم همواره نسبت به مطالعه و کسب اطلاعات در این زمینه اقدام کنید.

۳- آشنایی با نرم افزار هایی از قبیل ورد (word) و اکسل (excel):

یکی از نرم افزارهایی که قطعا حسابداران حرفه‎ای به آن تسلط کافی دارند نرم افزار فوق العاده قدرتمند و کاربردی اکسل محصول شرکت مایکروسافت می باشد. با توجه به کاربرد و کارآیی اکسل در حسابداری، تمامی حسابداران باید کار با این نرم افزار را بلد باشند. در بسیاری مواقع محاسبات و گزارشات بسیار خوبی می توان از اکسل استخراج نمود و به عنوان اطلاعات جانبی همراه با سایر گزارشات ارائه نمود و یا حتی می توان جهت انجام اموری مثل محاسبه حقوق ، استهلاک و … از آن بهره گرفت.نرم افزارهای دیگری هم مانند ورد وجود دارد که گاهی به آن نیاز خواهید داشت. اگر تاکنون جهت یادگیری این نرم افزارها برنامه‎ای نداشته‎اید هر چه زودتر برای یادگیری آن اقدام کنید.

۴- آشنایی و شناخت نسبت به نرم افزارهای حسابداری:

یک حسابدار برای اینکه بتواند در شغل خود بماند و یا اینکه حرفه خود را توسعه دهد نیاز دارد با نرم افزارهای مختلف مالی و حسابداری آشنایی کامل داشته باشد.هر اندازه که نسبت به نرم افزارهای مرتبط با حسابداری شناخت و تسلط بیشتری داشته باشید امکان اشتغال و پیشرفت شما نیز بیشتر می‎گردد پیشنهاد می‎شود دوره‎هایی را جهت یادگیری نرم افزارهای معتبر در حوزه حسابداری شرکت و نسبت به یادگیری اقدام نمایید.

پیشنهاد ما به شما جهت یادگیری نرم افزار حسابداری دوره آموزش سپیدار سیستم است.

۵- تاییدیه جهت دریافت و پرداخت ها :

حسابداران حرفه‎ای رویدادها و اتفاقات را دریافت، تجزیه تحلیل و ثبت نموده و اقدام به گزارش گیری می کنند و با در نظر گرفتن این موضع که صاحبان سرمایه افراد دیگری می باشند حتما در خصوص مواردی مانند پرداخت ها، صدور چک، تسویه حساب با مشتریان، میزان حقوق همکاران و … تاییدیه های لازم را از مدیران شرکت و افراد صاحب امضا و اختیار دریافت نموده و این تاییدیه ها و مدارک دریافتی را جهت مراجعات احتمالی ، بایگانی و نگهداری می‎کنند.

۶- ثبت به موقع اسناد مالی :

از نظر حسابداران حرفه‎ای، ارزش گزارشات به روز و کامل بسیار بیشتر از گزارشات ناقص و قدیمی می باشد. این حسابداران گزارشات را با ثبت به موقع اسناد حسابداری به روز می‎کنند و به دلیل اینکه فاصله زمانی کمی بین زمان وقوع رویداد و ثبت حسابداری آن وجود دارد به دلیل حضور ذهن اشتباهات را کاهش می‎دهند.

۷- تعیین اولویت در انجام امور حسابداری:

یکی از ویژگی‎های حسابداران حرفه‎ای، تعیین اولویت جهت انجام کار حسابداری و ثبت اسناد، مبلغ اسناد می باشد. از نظر آنان ثبت و بایگانی یک رسید بانکی یکصدمیلیون ریالی بسیار با الویت تر از ثبت یک هزینه تنخواه یک میلیون ریالی می باشد. به همین ترتیب ثبت هزینه حقوق ماهانه بسیار مهمتر از ثبت هزینه چند هزار تومانی است.

۸- ارائه گزارشات و اطلاعات دقیق و بدون ابهام به مدیران شرکت جهت اتخاذ تصمیمات لازم:

با توجه به اینکه در برخی از موارد مدیران و تصمیم گیرندگان شرکت از اطلاعات مالی استفاده می نمایند یک حسابدار حرفه‎ای تا حد ممکن گزارشات صحیح، شفاف و روشنی به آنها ارائه نموده و در صورت داشتن موارد ابهام، آنها را دقیقا به مدیران و سایر افراد ذینفع اعلام نموده و موارد ابهام را توضیح می‎دهد. در نظر داشته باشید که معمولا کارآیی سیستم حسابداری با ارائه گزارشات صحیح سنجیده می شود.

۹- پشتیبان گیری از اطلاعات مالی:

یک حسابدار حرفه‎ای قبل از انجام هر فعالیتی در نرم افزار های حسابداری از قبیل حذف سند، ابطال سند، ویرایش سند، انتقال نرم افزار حسابداری به کامپیوتر جدید، بعد از اتمام ثبت های روزانه، بستن حساب ها در پایان دوره و به طور کلی هر نوع تغییری که خارج از روال عادی ثبت های روزانه می باشد حتما و بدون استثنا از اطلاعات نرم‎افزار حسابداری پشتیبان تهیه می‎کند تا در صورت بروز مشکل،  به اطلاعات قبلی دسترسی داشته باشد. هم چنین فایل پشتیبان اطلاعات خود را در چند جای مختلف نگهداری می‎کند تا در صورت بروز مشکل برای یکی از آنها، به سایر فایل ها دسترسی داشته وجود داشته باشد.

نکته: به یاد داشته باشید ممکن است نرم افزارها بنابه دلایلی از قبیل ایرادهای برنامه نویسی، ویروسی شدن، قطع برق و … دچار مشکل شده و اطلاعات درستی ارائه ندهند. به همین دلیل باید به صورت پیوسته اطلاعات و گزارشات آن ها کنترل شود. برخی مواقع حضور ذهن حسابداران و سایر افراد آگاه از موضوعات می تواند در جهت رفع مشکل مفید باشد اما کافی نیست.

۱۰-تمدید قرارداد های پشتیبانی نرم افزارها:

نرم افزارهای حسابداری معمولا دارای مدت زمان معینی برای پشتیبانی رایگان می باشند و پس از اتمام دوره پشتیبانی رایگان، دریافت خدمات پشتیبانی با پرداخت وجه برای دوره بعدی امکانپذیر است. پیشنهاد می شود پس از اتمام قرارداد پشتیبانی رایگان حتما نسبت به تمدید قرارداد نرم افزار اقدام نمایید تا در صورت بروز مشکل بتوانید از خدمات شرکت تولید کننده نرم افزار برخوردار شوید.

۱۱-آگاهی نسبت به اهمیت کار حسابداری:

یکی از مهمترین بخش های شرکت ها، بخش حسابداری می باشد که با تصمیمات و اقدامات خود می تواند باعث ایجاد سود و یا زیان برای شرکت شود و یا حتی آینده شرکت را به خطر اندازد. یک حسابدار حرفه ای همیشه باید اهمیت حرفه خود و تاثیر آن را بر شرکت ها در نظر بگیرد.

۱۲ – اهمیت نگهداری اسناد و مدارک حسابداری :

در زمان کار و انجام محاسبات یا ثبت اسناد حسابداران حرفه‎ای مدارک و یادداشت هایی در اختیار دارند که یا خودشان تهیه کرده اند و یا از طرف مدیران یا سایر افراد به آن‏ها تحویل داده شده است و در برخی موارد به عنوان مبنای محاسبات یا ثبت های حسابداری قرار گرفته است. اینگونه اسناد و مدارک دارای اهمیت بسیار زیادی می باشند که حتما باید نسبت به بایگانی و نگهداری این اسناد اقدام گردد حتی در صورتی که فکر می کنید برخی مدارک یا یادداشت ها بی ارزش می باشند تا مدتی نسبت به نگهداری آنها اقدام نمایید. گاهی اوقات همین مدارک بی ارزش مشکلات و مسائل زیادی را حل می نمایند.

اهمیت نگه داری اسناد و مدارک حسابداری
اهمیت نگه داری اسناد و مدارک حسابداری

۱۳- رازداری:

بسیاری از اطلاعات و اسناد و مدارکی که در اختیار بخش حسابداری قرار داده می شود اطلاعات مهمی از قبیل موجودی حساب بانکی ، میزان مطالبات یا بدهی های شرکت و یا سود و زیان شرکت ، میزان حقوق دریافتی همکاران و …می باشد که افشای آن ممکن است باعت ایجاد ضرر به افراد ذینفع یا شرکت گردد. به همین دلیل یکی از مهمترین ویژگی حسابداران حرفه‎ای رازداری و عدم افشای اینگونه اطلاعات می باشد.

۱۴-امانتداری :

یک حسابدار خوب و حرفه ای از نظر اخلاقی هم حرفه ای عمل می‎نماید. یکی از خصوصیات خوب یک حسابدار حرفه‎ای امانتداری می باشد . اسناد و مدارک، اوراق بهادار مواردی از این قبیل که جزء سرمایه شرکت ها می باشد در اختیار حسابدار قرار داده می شود و حسابداران باید به دقت از این گونه مدارک و اسناد مراقبت و نگهداری کنند.

۱۵-سلامت اخلاقی و حرفه ای :

مهمترین و بهترین خصوصیات یک حسابدار حرفه‎ای، سلامت اخلاقی و حرفه ای می باشد . یک حسابدار حرفه ای باید همه جوانب اخلاقی و حرفه ای را در زمینه کار خود مد نظر داشته باشد. مهمترین دارایی یک حسابدار حرفه‎ای حسن اعتبار اوست.

۱۶-  نظم ، نظم و باز هم نظم :

شاید هیچ چیز به اندازه بی نظمی باعث کاهش ارزش و اعتبار حسابدار نگردد. یک حسابدار حرفه ای و خوب همیشه از هر نظر منظم می باشد ورود بدون تاخیر به محل کار، خروج در زمان مقرر، نظم در محل کار و …از جمله مواردی است که باید در نظر گرفته شود.

۱۷-  آشنایی به اصول نامه نگاری:

یک حسابدار آگاه و حرفه ای باید توانایی لازم و کافی جهت نگارش انواع نامه های اداری را داشته باشد به عنوان مثال متن نامه ارسالی جهت سازمان امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی یا نامه به مدیر عامل تفاوت‏های زیادی دارند که باید در نظر گرفته شود.

۱۸- اطلاع از اصول بایگانی اسناد و مدارک:

بایگانی اسناد و مدارک را عنوان یک حسابدار حرفه‎ای به نحوی انجام دهید که به ساده ترین شکل و در سریعترین زمان به مدارک دسترسی داشته باشید و همین طور احتمال گم شدن یا مخدوش شدن مدارک و اسناد را به حداقل برسانید.

۱۹- نشستن درست:

اکثر حسابداران در زمان انجام کار اهمیتی به نوع نشستن بر روی صندلی و همچنین کار به روش استاندارد با کامپیوتر نمی دهند و به همین دلایل پس از مدتی دچار مشکلاتی از قبیل کمر درد، درد در ناحیه گردن و … می شوند. با توجه به اینکه ممکن است یک حسابدار چند ساعت مداوم بر روی صندلی نشسته باشد و مشغول کار باشد به عنوان یک حسابدار حرفه‎ای باید اهمیت بیشتری به نحوه نشستن خود داده و روش صحیح نشستن را برای جلوگیری از آسیب و مشکلات جسمی به عادت روزانه خود تبدیل کنید.

۲۰-استراحت کافی، ورزش و تغذیه مناسب:

حسابداری از جمله مشاغل پر استرسی است که می تواند تمام زمان شما را در اختیار گرفته و شما را از تفریحات و استراحت دور کند. با توجه به حساسیت این رشته و به عنوان یک حسابدار حرفه‎ای حتما باید به میزان کافی استراحت کنید و در کنار کار ،تفریحات و استراحت کافی داشته باشید.همچنین انجام ورزش های مداوم و تغذیه مناسب می تواند باعث شادابی و کارآیی بیشتر حسابداران شود.

 

پیشنهاد می کنیم مقالات زیر را حتما بخوانید:

  • ارسال لیست مالیات
  • آموزش کارمندان تازه وارد با هدف دستیابی به موفقیت بلندمدت

  • ۵ ویژگی مدیران موفق

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید.
برچسب ها: چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟, حسابدار, حسابدار حرفه‏ ای, ویژگی های حسابداران حرفه ای

راهبری نوشته

ERP چیست؟
تغییرات سیستم انبارداری سپیدار در نسخه ۵.۱.۰

4 thoughts on “چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟”

  1. کریمیان گفت:
    سپتامبر 13, 2018 در 6:24 ب.ظ

    بسیار عالی

    پاسخ
  2. سینا گفت:
    مارس 13, 2019 در 7:37 ب.ظ

    ممنون از نکات پر کاربرد

    پاسخ
  3. بازتاب: آموزش کارمندان تازه وارد با هدف دستیابی به موفقیت بلندمدت - مانا تجارت مدبر- شرکت مانا تجارت
  4. بازتاب: محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل - مانا تجارت مدبر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ما
محصولات
آموزش
خدمات مالی
آخرین مطالب
  • نرم افزار حسابداری بازرگانی
  • مالکیت فکری نرم افزار
  • حسابداری دولتی چیست؟
  • قانون جدید چک
  • حسابداری دولتی چیست؟
مانا تجارت نماینده رسمی سپیدار همکاران سیستم
اطلاعات تماس
آدرس: تهران-خیابان شهید بهشتی-بعد از چهارراه اندیشه-نرسیده به سهروردی-نبش خیابان لیلا-پلاک2 واحد2-

تلفن: 02188175401
تلفن همراه: 09122093035 - 09129563639
فکس: 02188175401
ایمیل : info@manatejarat.com

طراحی و پشتیبانی سایت مستر وب سئو